استان های شمالی و مخاطره آلودگی آب‌های زیر زمینی

چالش‌های زیست محیطی و بهداشتی ناشی از دفع زباله‌ها و پسماندها به ویژه در استان‌های شمالی مانند مازندران، مشکلات زیست محیطی این استان در برخی مواقع جنبه‌های بین المللی می‌یابد که از جمله این جنبه‌ها می‌توان به مرگ و میر پرندگانی که از سیبری در فصل زمستان به جنوب دریای خزر می‌آیند، اشاره کرد.

نمونه دیگر می توان به از عوارض ناشی از چالش‌های زیست محیطی را مرگ و میر ماهیان و نگرانی‌های موجود در زمینه مصرف ماهیان دریای خزر نام برد. از زمانی که مناطق شهری توسعه یافته است، پسماندهای شهری در اراضی نزدیک به دریا دفن می‌شوند که انباشت و انتشار این آلایندگی‌ها مشکلاتی را در پی داشته است. زمانی که پسماندها در زمین دفن می‌شود، شیرابه و آلایندگی آن به آب‌های زیر زمینی که در استان‌های شمالی به دلیل بارندگی بالا، سطح آب‌های زیر زمینی بالا است، وارد می‌شوند و همین آب به مصرف خانگی و کشاورزی می‌رسد و چرخه انتقال آلودگی ایجاد خواهد شد.

یکی دیگر از منابع آلودگی سموم کشاورزی و آفت کش هایی هستند که برای کنترل آفات و افزایش میزان تولید استفاده می شود و با توجه به اینکه بیشتر مناطق دشتی مازندران تحت کشت فشرده برنج قرار دارداین عامل خود یکی از منابع آلودگی آب های زیر زمینی به شمار می رود.

راهکار:

مدیریت پسماندها در اولویت دولت‌ها است و هر دولتی که برای آن برنامه منسجمی داشته باشد، از تهدیدها، فرصت سازی خواهد کرد و زمانی پسماندها تبدیل به خطر می‌شود که نسبت به آن بی توجهی صورت گیرد. همانطور که دولت برای خودکفایی در گندم اقدام به خرید تضمینی می‌کند، لازم است که برق و سوخت تولید شده از پسماند نیز به صورت تضمینی خریداری شود.

همچنین آگاه سازی مردم از این تهدید میتواند قدم مهمی برای رفع آسیب آلودگی منابع آبی در این مناطق باشد.

برگرفته از صحبت های معتمدزادگان، رییس پارک علم و فناوری مازندران

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *